DOKUMENTTIPANKKI
Tietoa pa-ve:sta > Historia
HistoriaEsitteet ja ladattavat materiaalitKäyttöohjeet ja oppaatDokumenttipankki

Palonhallinnasta vesihuoltoon

Palo- ja Vesitekniikka PA-VE perustettiin vuonna 1984 Keuruun Isokiventielle. Yrityksen alkuperäinen nimi oli Tmi Palo- ja vesitekniikka Juhani Nurminen. Tuotteita tuolloin olivat palovesiasemat, palonhallintatuotteet, vesipostit ja paloletkut. Neljä vuotta myöhemmin, vuonna 1988 yritys rekisteröityi osakeyhtiöksi ja ryhtyi kehittelemään tuotteita myös vesihuoltoon. Uudet 200 neliön tilat löytyivät Tehtaantieltä.

Vuonna 1991 yritys sai mallisuojan itseankkuroituvan kaivon kartiomuotoon. Samana vuonna PA-VE laajensi liiketoimintansa vesihuollon puolelle, kun pumppaamot, ilmanpoistokaivot ja mittarikaivot liittyivät tuoteperheeseen. Kuusi vuotta myöhemmin yritys muutti Kisakaarteelle.

 

Kasvava PA-VE

Uuden vuosituhannen kunniaksi PA-VE hankki rotaatiovalukoneen 2001. Huhtikuussa 2005 yritys muutti nimensä Palo- ja Vesitekniikka PA-VE Oy:ksi. Samalla yritys hankki ja otti käyttöön SAP-toiminnanohjausjärjestelmän. Vuonna 2006 tuotevalikoimaan tuli kiinteistöpumppaamot ja vuotta myöhemmin linjapumppaamot. Vuonna 2008 PA-VE laajentui ja muutti uusiin 1 100 neliön tiloihin Paanutielle.

Vuonna 2009 puhalsivat muutosten tuulet. Alihankinnasta tuli yritystoiminnan uusi tukijalka ja tässä pystyttiin hyödyntämään yrityksen omaa rotaatiovalukonetta. Huoltorakennuspumppaamot (mökkipumppaamot) tulivat mukaan tuotevalikoimaan ja yritys osti infra- ja palotekniikkatuotteita valmistavan KALVI Oy:n. PA-VE sai uuden rotaatiovalukoneen ja uusi 1 200 neliön halli otettiin käyttöön.

Vuonna 2011 yritys laajensi alihankintaansa ja panosti tuotekehitystyöhön. Samalla uusi rotaatiovalukone saatiin kaupalliseen käyttöön. Vuonna 2012 PA-VE päivitti SAP-toiminnanohjausjärjestelmänsä ja otti käyttöön mm. akkutoimiset virtausmittauksen ja kaukovalvonnan.